SimpoLine Offers the following Information


Om ditt företag har aldrig installerat en redovisning paket eller har inte haft behov av att titta in i ny mjukvara för ett par år har marknaden definitivt förändrats. Inte bara är det nya, beprövade modeller för inköp och användning av finansiell mjukvara - tänka prenumeration och webbaserad - men du är sannolikt att få mycket mer för pengarna idag.

Före cloud computing tog tag på marknaden, var det en wrenching åtagande att köpa finansiella programvara, enligt Rick Telberg , en rådgivare till programvaruförsäljare och redovisningsbyråer. "Val var begränsade till stora clunky system installerade av experter och som kräver en expert för att fungera", säger han Men nu har molnet möjlig lanseringen av startups i många olika nischer av redovisning och finansiering,. Ett företag inte behöver köpa ett stort paket alls. "Den lilla företag kan bara fokusera på vilka funktioner de behöver nu och skaffa dem," Telberg förklarar.

Stegen i redovisnings automation
När ett företag börjar betala och fakturering mer än några fakturor varje månad, är det dags att överväga ett automatiserat system för att spåra pengarna. För grundläggande startbehov, tror enkla, billiga, och inga krusiduller. Många av dessa system finns som SaaS (Software as a Service) eller mobila applikationer, utan att behöva installera något.

Några populära val inkluderar Square för bearbetning kundorder, Freshbooks för fakturering, Chrometa för fakturering och spårning tid; Bill.com för skulder och fordringar, Wave , en fri integrerad bokföring och löner app; och SageOne för redovisning, fakturering och projektuppföljning. Det finns många fler, naturligtvis, och i dag är det inte orimligt att ett företag för att lappa ihop sitt eget personliga ekonomiska svit från sina favoritprogram, säger Telberg.

När ditt företag växer och blir mer komplex, kanske lägga till en produktlinje eller en Läs mer om billiga redovisningsbyråer i Stockholm, kommer du troligen behöver uppgradera. Om fler än en person vidrör systemet behöver du e-handel kapacitet, du har en utanför revisionsbyrå som behöver dina uppgifter eller om du ska hyra en bokhållare att mata in data i timmar varje vecka, är en fullfjädrad redovisningssystem vanligtvis krävs, säger Doug Sleeter, vd för The Sleeter Group , ett konsultföretag nätverk tillhandahåller bokföringsprogram rådgivning till småföretag.

På denna nivå, produkter från företag som Intuit, Microsoft och Sage är vanliga val, även om nyare spelare verksamma 100 procent i molnet, såsom Xero i Nya Zeeland, utmanar de etablerade företagen med konsument-typ gränssnitt, mobila appar och även nya sätt att göra redovisning. Till exempel, Xero vänder några standard redovisningsprocesser. "Transaktioner dyker upp i din bank först och sedan strömma in i redovisningssystemet," Sleeter förklarar.

Göra ett urval
Läs mer om bokföring här Den plenitude val gör det frestande att bara ta något som fungerar bra för nu utan att föregripa framtida behov, särskilt om du inte behöver installera eller underhålla programvaran själv. Med ekonomi kan dock ett sådant snabbt beslut slå tillbaka. Förutspå ditt företags behov fem år ut och köpa ett system som kan växa i enlighet därmed, säger Wayne Schulz , ett företag resursplanering (ERP) och affärssystem konsult. Viktigare är dock att betrakta verkligheten "inlåsning in."

"Oavsett om du köper eller hyra, kommer du förmodligen hitta dig själv låst in din leverantör," Schulz säger. "När företagen växer, blir personalen för upptagen för att tänka på ett nytt system. Dessutom säljarna gör det verkligen svårt att få dina data ur sina system."

Spendera extra tid utvärderar leverantörer för en långsiktig passform. Undersök börden fraser som "tredjepartsintegrationer." Molnapplikationer är av naturen lättare att integrera eftersom mjukvaruarkitektur är mycket mer öppna och flexibla än äldre system. Som ett resultat, kan köparna anta "integration" betyder att säljarens systemet krokar rakt in ett annat system med en knapptryckning. Mer troligt, kan dock integrationen ta del arbete (med extra avgifter) av säljaren, som aldrig kan ha gjort just den integration Få hjälp med bokföring i Stockholm här.

Sleeter tar sina kunder genom en checklista med nödvändiga funktioner för att hjälpa begränsa leverantörer. Behöver du spåra jobbkostnader, arbetskostnader, lagernivåer, inventering eller omsättningsskatt? Internationellt verksamma kräver system som kan hantera flera valutor. Och sedan finns det särskilda vertikala krav, t.ex. deponeringssystem för fastigheter företag, eller förtroende står för advokatbyråer.

Här är några avskedsord tips från experter på att uppgradera eller köpa bokföringsprogram:

Moderna system, även sådana som är konstruerade för små företag, bör ha rapporteringsverktyg som är enkla att använda även om du inte är en analytiker. Systemet bör tillåta personalen att enkelt skapa rapporter och dela dem med andra medarbetare och partners, såsom CPA.
Leta efter funktioner som sparar tid och pengar, såsom papperslös fakturering och fakturering, eller automatiska uppdateringar omsättningsskatt.
Om en Tre saker du inte visste om testamente förbrukar mycket tid i ditt företag - till exempel fakturering eller leverans - se till att systemet du väljer har avancerade funktioner i det området.
Inte hemsöka om att byta till ett moln system om du har använt ett lokalt system som du vill. De flesta leverantörer av installerade system kan vara värd för din ansökan i molnet så att människor kan komma åt den från vilken plats och enhet.

Sist men inte minst, ha detta i åtanke: Det är bättre att få ett redovisningssystem innan du absolut behöver det, istället för att vänta tills ditt företag är mer mogen och processer är svårare att förändra.


 

web counter